BoxSpring postelja, Spalni center in Fakulteta za dizajn so se povezali

Študentje Fakultete za dizajn so v okviru notranjih usposabljanj KOCles 3, pod mentorstvom Jasne Hrovatin, predavateljice predmeta Notranja oprema javnih objektov, sodelovali s podjetjem Maremico d.o.o.. Za podjetje so predstavili idejne rešitve notranjosti novega prodajnega salona, ki ga podjetje namerava zgraditi.

Glavni produkt podjetja Maremico je visoka oblazinjena BoxSpring postelja. Podjetje ima lastno proizvodnjo postelj v Sloveniji. V okvir postelje vgradijo svoje lastne vzmetnice Leticia ali vodne postelje Lectus. Ker gre za produkte, ki so izdelani posebej po naročilu stranke in jih odlikuje izjemna prilagodljivost na vseh področjih (glede ležišča, barve oblazinjenja, višine postelje, vzglavne stranice, dimenzije, itd.) se soočajo s specifičnimi, zahtevnejšimi strankami, ki jim radi postrežejo in svetujejo v zasebnem ambientu. Pomembno jim je, da se lahko vsaki stranki posvetijo in skupaj izberejo pravo rešitev zanjo.

Študentje so reševali prav ta izziv – kako predstaviti čim širšo paleto izdelkov na prestižen način, ki bo omogočal zasebnost strank in prijetno prodajno izkušnjo. Maremico si želi funkcionalnega prostora, kjer bi stranki lahko v miru postregli s kavo, ji v zasebnosti pokazali razlike med ležišči, jim pomagali izbrati pravo barvo napenjalne rjuhe, itd. Prav zaradi pestrosti svoje prodajne ponudbe in željah po svežini prostora, so za pomoč prosili naše študente.

S pomočjo študentov so prišli do izjemno inovativnih rešitev. Pravijo, da so praktično v vsaki projektni rešitvi našli nekaj dobrih idej, ki bi jih radi uporabili pri zasnovi svojega novega salona. Prav zato bo končna rešitev oblikovanja salona najbrž vsebovala elemente različnih skupin.

Poleg prvotnega projekta pa so izbrani študentje za podjetje Maremico podali tudi predloge za izboljšave oz. izrise popolnoma novih dizajnov BoxSpring postelje. Poigrali so se z novimi barvami in materiali, oblikami okvirjev in stranic ter številnimi različnimi posteljnimi dodatki. Izrise bo tako preučil razvojni oddelek podjetja in na podlagi njih pripravil načrte za nove modele postelj BoxSpring.    Izbrani študentje z najbolj inovativnimi rešitvami so bili nagrajeni s priročnimi darili podjetja – vzglavniki Leticia, projekt pa smo zaključili v dobrem duhu in tako podjetje kot fakulteta bomo veseli novega sodelovanja v prihodnje tudi na drugih primerih.