Srečanje partnerstva ter usposabljanje o pomenu dolgoročnega razvoja kadrov in njihove agilnosti

10.novembra 2021 je bil izvedenon-line sestanek partnerstva KOCles 3, kjer je udeležence uvodoma pozdravil Danilo Anton Ranc, generalni direktor Direktorata za lesarstvo pri MGRT. V nadaljevanju je Bernard Likar predstavil pregled stanja glede izvajanja projekta v prvih 6 mesecih ter izpostavil ključne cilje v naslednjem obdobju izvajanja. Izvajanje usposabljanja je sicer v polnem teku, v naslednjih mesecih pa se bodo aktivnosti še pospešile.

Osrednji del dogodka je bilo usposabljanje “Dolgoročni razvoj kadrov in njihove agilnosti”, ki ga je izvedel Branko Žunec, BMC Int. Predavanje je potekalo v sproščenem vzdušju in je postreglo z obilo koristnih napotkov pri razvoju kadrov in njihove agilnosti.

Dogodek se je zaključil z odprtim pogovorom med udeleženci glede njihovih trenutnih  in srednjeročnih potreb glede znanj in kadrov, kako izboljšati zavzetost svojih ključnih zaposlenih, še posebej mlajših strokovnjakov. Udeleženci so tudi poudarili pomembnost kontinuirane podpore KOCles projektov, saj s to pomočjo lahko lažje in bolj sistematično izvajajo usposabljanj in razvoj kadrov, kar vpliva tudi na uspešnost podjetja.