VABILO – 5. in 6.7., Circular Design – Oblikovanje produktov z vidika krožne ekonomije I. in II. del

Vljudno vabljeni na brezplačno usposabljanje za lesna in pohištvena podjetja “Circular Design – Oblikovanje produktov z vidika krožne ekonomije“, ki bo 5. in 6. julija 2022 ob 11.00, na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

Krožno oblikovanje je pomemben element implementacije krožne ekonomije v vsako podjetje. Evropske komisije celo pripravlja posebno direktivo, s katero bo krožno oblikovanje obvezno, saj z njim lahko bistveno pripomoremo k blaženju klimatskih sprememb. Krožno oblikovanje ne pomeni le uporabo eko/bio materialov, temveč tudi premišljeno zasnovo z uporabo čim manj, čim bolj ekoloških materialov z uporabo čim manj energije v življenjskem ciklusu, z možnostjo razgradnje, ponovne uporabe ali recikliranja.

Z usposabljanjem boste pridobili vpogled v koncept in metodologijo krožnega oblikovanja, primere dobrih praks ter tudi konkretne predloge konceptov vaših krožno oblikovanih produktov.

Usposabljanje obsega tri delavnice, od kateri sta prvi dve namenjeni spoznavanju krožne ekonomije ter njihove uporabe pri oblikovanju produktov, tretja pa bo namenjena predvsem delu na konkretnih konceptih vaših krožno oblikovanih produktov, ki jih bo pripravil predavatelj. Prvi dve delavnici sta predvideni 5. in 6. julija 2022, tretja pa bo sledila predvidoma v septembru 2022.

Usposabljanje bo v angleščini in je brezplačno!

Usposabljanje je namenjeno predvsem vodilnim s področja razvoja produktov.

Prijave za oba dela usposabljanja se zbirajo do 30. junija do 18:00!
Več o programu ter prijavnico najdete na povezavi TUKAJ.

Vabljeni!