VABILO – 3.10. Študijski obisk LEAN Experience Factory, Pordenone, Italija

LEAN ali vitka proizvodnja je metodologija, ki se osredotoča na zmanjševanje odpadkov znotraj proizvodnih sistemov ob hkratnem povečanju produktivnosti. Na odpadke se gleda kot na vse, za kar kupci ne verjamejo, da dodaja vrednost in za kar niso pripravljeni plačati. Ostanki so tukaj mišljeni tako material, čas, izmet, transport, zaloge, okvare, nepotrebne aktivnosti in podobno.

LEF oziroma Lean Experience factory je privatna organizacija, ki je fokusirana na uvajanje koncepta LEAN v proizvodna podjetja ob uvajanju digitalizacije oz. Tovarne 4.0. Gre za največji tovrstni izkustveni učni center na svetu, ki pomaga ustvarjati inovativna znanja in prekvalificirati osebje, hkrati pa je partner in pospeševalec uspešnih procesov vitke in digitalne transformacije.

LEF ponuja delovno / testno okolje, ki združuje inovacije, tehnologijo, storitve in znanja za proizvodna podjetja, ponudnike tehnoloških rešitev, zagonska podjetja, ustanove in šole. Skozi leta se je LEF uveljavil kot največje in najbolj integrirano podjetje za digitalne modele na svetu, z več kot 180 primeri implementacije v podjetjih. Več o LEF si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Namen študijskega ogleda je seznanitev lesnih in pohištvenih podjetij z možnostmi ki jih LEF ponuja, skozi voden ogled ter tudi dogovor o možnem sodelovanju v kolikor imate interes.

Prijave so možne do 29. septembra preko povezave TUKAJ.

Vabljeni!